Képszerkesztők

Ingyenes online képszerkesztők - 1 rész.

A segítségükkel könnyen és gyorsan, szoftver telepítése nélkül módosíthatjuk a fotóinkat, képeinket. Eltüntethetők a piros szemek, átméretezhetők a képek, levághatók a képről a felesleges részek, elforgathatók, vagy elláthatók különféle effektekkel, sőt némelyik képszerkesztő még az asztali képszerkesztőket is felülmúlja, mind tudásában, mind gyorsaságában.

 

Splashup

A Splashup talán az egyik legjobb online képszerkesztő program. A program külön ablakban nyílik meg, és teljesen olyan érzést kelt, mintha egy telepített programmal dolgoznánk.  Egyszerre több képet is megnyithatunk, megtalálható benne az összes megszokott képszerkesztő eszköz, van sokféle effekt és szűrő, használhatunk rétegeket, sőt rétegeffekteket.

A program használatához csak regisztrálni kell, majd azonnal használhatjuk is, az indításhoz kattintson a "Jump Right In" feliratra.

Splashup ingyenes képszerkesztő

Egyik legjobb szolgáltatása, hogy a képeket nem csak a saját gépünkről tölthetjük fel szerkesztésre, de a legnépszerűbb képmegosztókról is tölthetünk fel képet szerkesztésre: Flickr, Facebook, Picasa, sőt bármilyen kép internetcímét is megadhatjuk.

A program nagyon gyors, a többi egyszerűbb képszerkesztőhöz képest villámgyorsan dolgozik. Kinézetre olyan mint egy régebbi Photoshop.

http://www.splashup.com/
 

Picnic

Ez is egy flash alapú képszerkesztő, a legjobb szerkesztők közé tartozik. A használatához nem kell regisztráció, így azonnal elkezdhetjük szerkeszteni a képeket. Ez a program is együttműködik a legnagyobb képmegosztókkal: Flickr, Facebook, Picasa, Photobucket, myspace, webshots, freewebs.

Picnic képszerkesztő

Az "edit" fülön beállíthatjuk a színeket, az élességet, eltüntethetjük a piros szem effektusokat, forgathatunk, méretezhetünk, vághatunk, vagy rábízhatjuk a gépre az auto korrekciót. A "create" gombra kattintva az effektek egy pillanat alatt kiválaszthatók a bal oldali képes menüből. A program ingyenes, de 25 dollárért választhatunk további nagyszerű effektekből, betűtípusból...

A képeinket JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF és  PDF formátumban is elmenthetjük, a mentés kitűnően működik.  Ha gyors képszerkesztőre van szükségünk, ezt válasszuk!

http://www.picnik.com
 

Adobe Photoshop Express

Ez is egy nagyszerű ingyenes képszerkesztő program. A használatához regisztráció szükséges, melyet a kapott e-mail-ben vissza is kell igazolni. Ezzel egyben egy 2 GB-os tároló területet is kapunk.

A program szolgáltatásai: képkivágás, elforgatás, automata expozíció és szín korrekció, fehér egyensúly állítás, élesítés és piros szem. A program együttműködik a fenti nagy képmegosztókkal. A program érdekessége, hogy a választott effekteket kipipálhatjuk, azaz ha mégsem kell, nem kell a visszavonással bajlódnunk.

 Photoshop Express ingyenes online képszerkesztő
https://www.photoshop.com/express/landing.html
 

Callsea Photo Editor

 A Callsea minden alap szerkesztési feladatra alkalmas (átméretezés, kivágás, forgatás, tükrözés, szöveg hozzáadás, rajzolás). 15 féle színkorrekció, valamint képszerkesztő eszközök sora: blur, sharp, effects...

A kép alján jelzi egy csíkon ha még dolgozik.

http://www.cellsea.com/media/index.htm

 Cellsea Photo Editor

 

Resizr.com

Egyszerű, pár funkciós online képszerkesztő. Funkciói: gyors képkivágás, átméretezés, kép forgatása

Resizr ingyenes képszerkesztő program

 

Pic Resize

Nevétől eltérően nem csak átméretezni lehet vele, de többféle effektet is kipróbálhatunk vele az egész képen, vagy csak a képnek egy kijelölt részén. A kép bal felső sarkában jelzi, ha még dolgozik, legyünk türelmesek :) a gyorsaság nem az erénye. Szolgáltatásai: képátméretezés, világosság és kontraszt állatás, képkeret, elforgatás, különféle effektek.

http://gui.picresize.com/picresize2/

Pic Resize képszerkesztő program

 

Free Online Image Editor

Bár küllemében nem túl tetszetős, mégis elég frappáns szolgáltatásokat építettek be ebbe az ingyenes képszerkesztőbe. Fájl konvertálás png, gif, jpg, bmp formátumokba, színállítás (szépia, szürke skála, fekete-fehér stb...) mellett lehetőség van különféle effektek kipróbálására, animált képek készítésére, a kép gyors átméretezésére, képkivágásra. A program gyorsan dolgozik online, nem kell perceket várni az egyes műveletek elvégzésére. Minta képek is megtekinthetők a honlapon.

 Online Image Editor

 http://www.online-image-editor.com/index.cfm

 

A sorozat második része:

Ingyenes képszerkesztő program letöltő helyek gyűjteménye - több száz letölthető képszerkesztő program