Flickr - képmegosztó

A Flick egy olyan online szolgáltatás, ahova feltölthetjük a fotóinkat, cimkékkel láthatjuk el őket, könyvtárakba rendszerezhetjük. Ezen kívül egy csomó beállítási lehetőség van: csak privát legyen, vagy bárki láthassa, megengedjük -e hogy mások felhasználják vagy minden jogot megtartunk magunknak (creativ commons licenszek).


 Flickr.com

Flickr képmegosztó, képfeltöltő oldal

A lényeg az általános internetezők számára az hogy ha feltöltjük ide a fotóinkat, akkor ezentúl nem kell az összes ismerősnek egyenként  elküldözgetni a fotóinkat, csak meg kell adni a Flickr címünket.

A képek készítésének helyét egyébként térképen is bejelölhetjük.

 

www Flickr photos

Sokan így keresnek a Flickr képmegosztó szolgáltatására. Hát a neve magyarul tényleg elég nyelvtörő. Van aki Fickr - ként ismerné inkább, de valószínűbb hogy elgépelésről van inkább szó. A helyes elérési út: www.Flickr.com

 

Flickr alkalmazások

A Flickr lehetővé tette, hogy a webprogramozók felhasználhassák a feltöltött fotókat mindenféle webes alkalmazáshoz, és ezekből szuper dolgok születtek. Íme néhány a Flick-re épülő online programokból:

Yahoo trip planner - utazás tervező

A Yahoo utazástervezőjének a segítségével megtervezheted az utazásod útvonalát és kapsz hozzá egy csomó hasznos dolgot: hotelek, éttermek, érdekességek, látnivalók.

Big Huge labor - a legjobb programok Flickr fotókhoz

 Ezen a honlapon nem is egy Flickr-es online program fogad minket, hanem egy csomó!  Van térkép készítő, mindenféle vicces képszerkesztő, naptár készítő, puzzle készítő, keretező, bélyeg készítő, CD borító készítő, Galéria készítő stb.... Végig kell próblgatni mindet! A programok nem csak Flickr fotókkal működnek, fel is lehet tölteni saját fotókat a gépünkről.

Retrievr - Flickr fotók szín és minta alapján

A bal oldali üres mezőbe rajzolj valamit egy vagy több választott színnel, majd várj egy kicsit, nem kell semmit megnyomni, és máris megkapod a Flickr-fotókból a találatokat.

További hasznos Flickr alkalmazások

A http://www.flickr.com/services/ oldalon további hasonló hasznos alkalmazásokat találunk.