DVD lejátszó: VLC media player

Régebben sokszor gondban voltam, ha egy DVD-t szerettem volna lejátszani a számítógépemen, egészen addig, amíg rá nem találtam a VLC univerzális média lejátszóra. A VLC mindent lejátszik, sőt DVD-t menthetünk le vele a gépünkre, és még internetes műsorsugárzásra is alkalmas.

VLC dvd lejátszó

A VLC egy ingyenes médialejátszó, mely az MPEG és DivX formátumokon kívül lejátssza az összes fontosabb audió és videó formátumot, ráadásul lehetővé teszi, hogy már letöltés alatt is nézhető legyen a film. A szükséges codeke-et automatikusan letölti, így nincs szükség újabb és újabb codek csomagok telepítésére.

Ingyenes DVD lejátszó - DVD player

A VLC lejátsza a DVD-ket menüvel együtt, tehát a letöltésével tényleg egy univerzális média lejátszóhoz jutunk. A DVD lejátszásához válassza a Fájl menü / Lemez megnyitása menüpontot.

A lejátszó szolgáltatásai nem érnek itt véget, alkalmas továbbá online hang- és videobeszélgetésekre, internetes műsorsugárzásra is.

MP3 lejátszó

A programmal zenét is hallgathatunk, mp3, wav stb... lejátszására is alkalmas.

A program által támogatott formátumok: mp3, ogg, wav, avi, mov, divx, asf stb: a csomag számtalan kodeket tartalmaz. Felhasználható általános zene- és video lejátszóként: feliratok megjelenítése mellett számtalan extra szolgáltatással rendelkezik.

Mpeg4

A VLC-vel tényleg minden formátumot le tudunk játszan, pl. a digitális kamerák által gyártott mpeg4 formátumot.